blue moon is rising

Friday, February 11, 2011

Bengang, Malang dan Bangang

  

Semalam 11 feb merupakan hari yg agk malang dan sangat menyakitkan hati ak....terdapat byk perkara yg agk kurang menyeronokkan telah berlaku... pertama ak dah post dkt fb bg kwn2 ak yg pompuan cara2 nk m'hntar tugasan kat ak...just masukkan je dlm box ak tp masih t'dpt juga yg x fhm bhsa yg tnggu2 ak trun dgn kol segala ape...Tp bnda  ini ak x rs mrh...just rs sdikit ssh la...tp nk wat mcm mana dh ak ketua kelas...ak t'pksa mjlnkan tnggungjwb ak walaupun t'pksa mgutip tugasan sampai ke cc...ak x ksh dan x mrh....sbb kbykn memberi kerjasama yg baik jd terima kasih..

   Lps je smyg jumaat, spt yg dijanjikan ak pun trus ke box utk membuat kutipan t'akhir tugasan...namun, malangnya masih t'dpt beberapa individu yg masih x fhm bhsa Melayu walaupun mwngaji kos BM kat sni...ada jgk yg x hntr lg dgn sruh ak tnggu..tp x pa kwn2 ak sbr je...

   Pas2 spt yg dijanjikan dgn lec....dia nk ak jmpa dia jam 3 ptg...ak pun lg 10 minit nk ckup 3 ptg bssh-pyh la angkt sorg suma tugasan pg ke fakutli bhsa spt yg dijanjikan..ak b'pakaian kasual suar jeans dgn t-shrt sbb ak bajet nk jmpa dia kjp je sbb ak nk ke pekan kuar duet dgn beli mkn.. namun agk malang bila ak masuk dlm fakulti pntu blik beliau kunci...

  Ak pun trus la kol dia...setelah beberapa kali mencuba br dia angkt, dia bg alasan dia ada meeting dan dia sruh ak tnggu dia SAMPAI JAM 4.....bygkn...masa 2 br pkul 3...apa ak nk wat sejam kat fakulti mcm org bdoh....bkn ada apa2 pown..lg satu dlm klas dia dh ckp dh dia ada meeting ak fhm tp dia jgk ckp pkul 3 dia nk kuar dr meeting jmpa ak...mmg ak bkn sapa2...ak student biasa je...tp x pyh la nk tpu ak...ak pun ada keja len jgk nak wat dr asyik menunggu...dah sejam tnggu...ak kol lg....dia sruh ak tnggu lg....mmg agk mrh+skt ht dh...skali lg dia ckp kejap je lg...tp kali ni ak dah skt ht rs nk blk...jd ak asyk kol kcau dia...bygkn ak dgn x mkn apa lg dari pg dok t'congok bdoh kat stu sorg2...kwn2 ak yg lalu-lalang jmpa lec len pown dah blk lama dah.

   Akhirnya...org yg ak tnggu2 pown smpai...bkn jam 3, bkn jam 4 spt yg dijanjikan..tp jam 4.40...ye jam 4.40....ak x tahu plak slama ni jam org bsr2,bks org politik klu jam 3 dia lwt 1 jam 40 minit dari jam org biasa,pelajar biasa mcm ak...yg ak kesal....dia lgsung x menunjukkan tnda kekesalan...mls wat muka selamba bangang je....pdhaL ak dah tnggu hg sket pnya lma...mmg la ko org bsr,ko ada kuasa,ada pgaruh, tp ko ttp x bleh wat mcm ni jgk kat org...org len pown manusia jgk...ak dah buang masa sampai 1 jam 40 minit menunggu bnda yg sia2....ko sbg pengajar tnjuk la contoh yg bek sket...ak x pnh pown pg lewat klas ko...ssh sgt ke ko nk ucp maaf x pown luah la rs kesal sket...bsr sgt ke ko? nnti ko mati kna adili sma jgk mcm ak

   Lps 2 ak jmpa dgn smbg x smpai 15 minit pun...bygkn ak sket pnya lma menunggu tp x b'baloi lgsung masa ak menunggu dgn masa ak jmpa nk bncang psl progrm 2.....lps 2 masa ak nk blk sampai je kat moto skali lg ada bnda yg wat ak nyirap...ada SURAT SAMAN dlm raga moto ak...saman meletak kenderaan di petak yg slh....hmm ak ingtkan nk parking kjp je tp dah jadi lama mcm 2 sbb 2 la ak kna saman;;;;klu ko nk tolong byrkan saman ak x pe jgk..x de la ak rs sia2 menunggu lama....kesimpulannya ak pulang ke kolej dgn perasaan sgt marah dan bengang.....

4 comments:

  1. wuuwuuwuuw,,,,,rilex pik.....nk buat cmne....sabo je la

    ReplyDelete
  2. hahaha...ak tulis bnda alah ni dalam keadaan marah..skunk ni ak dah x mrh dh

    ReplyDelete